Cizí jazyky? Dobrá investice!

Ze všech stran dnes slyšíme, že je potřeba utahovat opasky a šetřit v rodinných rozpočtech. Co si tedy pomyslíte, když ve Vaší e-mailové schránce přistane nabídka „Jazyková škola nabízí bezkonkurenční kurzy angličtiny“? Pokud takovou nabídku smažete, děláte chybu. Právě nyní je totiž ta nejlepší chvíle investovat do jazykového vzdělávání.

Náboráři velkých i středních firem se shodují, že největší konkurenční výhodou na trhu práce je právě znalost cizích jazyků. Nákup jazykového kurzu se vrací v podobě vyšší kvalifikace, lepšího umístění na trhu práce, snadnějšího hledání práce, získání lepší a lépe placené pozice.

A nejde jen o angličtinu, na kterou se zaměřuje prakticky každá jazyková škola. Společnosti se zahraniční účastí či obchodními vztahy hledají právě ty, kteří se domluví dalším jazykem.  Potvrzuje to i HR manažerka Daniela Šebestíková: „Velkou výhodu mají všichni, kdo mají za sebou kurzy němčiny. Vzhledem k tomu, že Německo je největší evropskou ekonomikou a spolu s Rakouskem i naším sousedem, uplatnění němčinářů stále roste. Angličtinu dneska požaduje téměř každá firma a spousta lidí ji může nabídnout. Ptám se rovnou, jaký umíte další jazyk.“

Své o tom vědí i v jazykové škole Glossa. „Určitě v posledních letech stoupá zájem o studium němčiny, ale vyšší zájem je také o kurzy francouzštiny, a to v kontextu byznysu i veřejného sektoru. Klasikou jsou pak kurzy španělštiny a kurzy italštiny, ale u nich je to především kvůli cestování a dovoleným,“ říká Petra Řídilová, která je v Glosse provozní ředitelkou.

Jak si tedy vybrat tu správnou školu?

Nedívejte se jen na cenu. Je totiž „jazyková škola“ a „dobrá jazyková škola“. A cenový rozdíl je mezi nimi často zanedbatelný. Věnujte čas porovnání nabídek a zaměřte se především na prokázání kvality. Dobrá jazyková škola Vám nabídne:

  • flexibilní výběr kurzů, v různých časech a na různých místech, prezenčně i online;
  • výhodnou nabídku v případě, že se Vámi vybraný kurz neotevře;
  • záruku spokojenosti a možnost vrácení plného kurzovného;
  • ochotný personál, rychlé jednání, možnost kontaktu přes e-mail, telefon i osobně;
  • možnost složení mezinárodní jazykové zkoušky, která potvrdí Vaše znalosti;
  • prokázání kvality prostřednictvím  certifikátu Asociace jazykových škol;
  • nákup kurzu přímo na webu, což ušetří Váš čas.

„A u nás k tomu všemu dostanete webovou podporu včetně e-learningu a diskusní kluby zdarma“, dodává Petra Řídilová z jazykové školy Glossa.