Ecomail.cz posiluje svůj tým o Lukáše Balka

Lukáš Balek, bývalý marketingový ředitel on-line farmářského tržiště Scuk.cz doplní tým e-mailingových expertů českého startupu Ecomail.cz. Zaměří se především na strategický rozvoj a inovace u klientů.

Do českého e-mailingového nástroje Ecomail.cz nastoupil pětatřicetiletý Lukáš Balek na pozici Head of Innovation na začátku října. Na starost bude mít zejména rozvoj a péči o klienty. Se svým týmem se zaměří na jejich vzdělávání, pomoc při nastavování vhodných strategií nebo hledání potenciálních příležitostí k růstu. Vedle toho bude sbírat zpětnou vazbu od uživatelů této platformy tak, aby aplikace odpovídala potřebám klientů a nejnovějším trendům.

„Vidíme, že je mezi našimi klienty o tento typ služeb velký zájem. Proto jsme se rozhodli jejich přání vyslyšet a nabídnout jim inhouse experta, který se e-malingu věnuje již 6 let. Nepochybuji o tom, že Lukáš se svými bohatými zkušenostmi pomůže rozvíjet nejen e-mailingové strategie našich největších klientů, ale taky celý nástroj,” odhaluje plány Jakub Stupka, COO a spoluzakladatel společnosti Ecomail.cz.

V minulosti působil Lukáš na pozici marketingového ředitele on-line projektu Scuk.cz, který přesunul farmářské trhy na internet. Kromě toho také konzultoval a nastavoval e-mailingové strategie největším e-shopům v Česku, jako je Zoot, Bonami, Feedo nebo Lékárna.cz. Zároveň je pravidelným řečníkem na Marketing festivalu, Reshoperu nebo E-commerce Summitu či odborným garantem konference E-mail Restart.

Balek je úspěšným e-mail marketingovým expertem i díky tomu, že vystudoval IT na Vyšší odborné škole v Aberdeenu ve Skotsku a sociologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Rozumí tak technologiím i lidem, což je pro tuto roli ideální kombinace. Dodnes je členem pražské blues-rockové kapely Crispy Cheeks, kde hraje na bicí.