„Ochočte si” flexibilní pracovní úvazky

Flexibilní přístup umožní lépe skloubit pracovní život s péčí o rodinu. Fakt, který je třeba mít na paměti, při organizaci práce ve firmě. Pravdou totiž je, že uchazeči o zaměstnání se dnes velmi často o přijetí pracovní nabídky rozhodují právě na základě toho, jak budou moc skloubit svou práci a volný čas. A nejde jen o péči o rodinu, chtějí trávit více času i dalšími aktivitami, jako je například cestování, osobní rozvoj apod.

Zaměstnavatelé by tak měli změnit svůj přístup k pružné pracovní době. Vyplývá to i z výsledků studie #HereToBeHeard, kterou mezi ženami z 88 zemí světa realizovala společnosti Mars. Celkem se jí zúčastnilo 10 319 žen.

„Svět, který chceme mít zítra začíná tím, jak děláme byznys dnes. #HereToBeHeard kampaň se soustředí na společnost, která podporuje inkluzi a diverzitu a ve které může uspět každý. Mars je odhodlaný neustále vytvářet takové podmínky, aby se jejich cíle naplnily,“ říká Zuzana Lošáková, ředitelka pro korporátní záležitosti společnosti Mars ve střední Evropě.

Jaké kroky je podle společnosti Mars potřeba udělat k vytvoření plně flexibilního pracovního prostředí?

  • Poskytujte flexibilní pracovní úvazky pro všechny zaměstnance jako příležitost pro organizaci vlastního času. Můžete jim nabídnout práci z domova či kratší pracovní dobu.
  • Vyškolte svoje vedoucí pracovníky, personalisty a personalistky, aby se zaměřovali na podporu diverzity a inkluze a při hodnocení výsledků práce nebyli zaujatí vůči zaměstnancům pracujícím z domova.
  • Garantujte všem zaměstnancům za stejnou práci stejný plat bez ohledu na to, kde a kdy zaměstnanci pracují.

Důkazem toho, že pro Mars je diverzita, inkluze a rovné příležitosti mužů a žen důležitým tématem, je i jeho dlouhodobá podpora pracovně-zážitkové akce Equal Pay Day. I letos se na ní představí hned několik osobností z Marsu. Přijďte pohovořit s Dariou Maslovskaia,  People&Organization Director at Central Europe,  Zuzana Lošáková, Corporate Affairs Director for Central Europe, která je jednou z ambasadorek 13. ročníku Equal Pay Day, zná Tajemství jak uspět, tématem mentoringu Sophie Gaspard,Supply Chain Director, je Make sure you follow your dreams, not your fears,  Ewa Pachocka, Transformation Lead, se ženami u svého kulatého stolu probere téma  “Take the big role dear friend – you are ready for it”. 

Letošní 13. ročník Equal Pay Day můžete navštívit ve dnech 8. a 9. dubna v Clarion Congress Hotel Prague a 10. dubna se zapojit do online mentoringu odkudkoliv. 

Více informací o programu a vstupenkách naleznete ZDE