Změna ve vedení BILLA Česká republika

Liam Casey převzal od 1. července pozici generálního ředitele společnosti BILLA Česká republika. Společně s finanční ředitelkou Ilse Holzer a provozním ředitelem Petrem Dupalem tvoří nový manažerský tým. V této funkci je přímo podřízen Espenu B. Larsenovi, předsedovi představenstva REWE International AG.

Svou kariéru v maloobchodě s potravinami zahájil Liam Casey v roce 2004 jako vedoucí prodejní oblasti ve společnosti Lidl Ireland. V rámci společnosti Lidl postupoval od prodeje k řízení kategorií, zastával různé vedoucí funkce a v roce 2015 byl jmenován obchodním ředitelem (CCO). V této funkci byl zodpovědný za rozvoj a realizaci obchodní a marketingové strategie a další korporátní odpovědnosti pro Lidl Irsko a Severní Irsko. V červnu 2020 přešel do společnosti REWE Group v Kolíně nad Rýnem na pozici Senior Buying Director REWE Group Buying & Penny Germany Fresh Food.

Ve své nové funkci generálního ředitele společnosti BILLA Česká republika bude Liam Casey zodpovědný mj. za řízení obchodní strategie firmy, strategický marketing, nákup, expanzi, lidské zdroje a další korporátní oblasti. Ve funkci Liam Casey nahradil Dariusze Tomasze Batora, který společnost opouští a vydává se vstříc novým profesním výzvám.