Profesia days: skvělá možnost potkat se s uchazeči o práci

Největší český veletrh práce Profesia days proběhne letos 12. a 13. října na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech.

Zaměstnavatelům nabídne možnost přímo oslovit zájemce o práci, získat informace o představách studentů o jejich uplatnění, pohovořit s kolegy z jiných společností i se špičkami v HR oboru u nás. Profesia days, a s nimi spojený odborný veletrh HR days, to je dvoudenní bohatá událost plná aktuálních témat, českých osobností a šikovných lidí hledající různé pracovní a vzdělávací příležitosti.

Profesia days nabídnou prezentujícím firmám i institucím možnost setkat se s tisícovkami návštěvníků, kteří na veletrh přijdou hledat práci, nové možnosti kariérního růstu či zmapovat možnosti na trhu práce. Nejen návštěvníci, ale také vystavovatelé, budou moci načerpat informace o všem důležitém, co se v současné době na trhu práce děje a získat inspiraci pro svou vlastní praxi a další směřování.

Součástí akce bude rozsáhlá zóna se zajímavým doprovodným programem, v jehož rámci budou probíhat přednášky, prezentace zaměřené na kariérní i osobnostní rozvoj, různé aspekty trhu práce a konkrétní problémy, které jej v současné době ovlivňují.

Návštěvníci všech věkových i kvalifikačních skupin

„Pro potenciální vystavovatele je důležité, jací návštěvníci na veletrh práce přijdou. Mohou počítat s řádově tisícovkami lidí ze všech věkových i kvalifikačních skupin. Veletrh navštěvují nejen ti, kteří aktuálně hledají zaměstnání, ale i lidé, kteří chtějí vědět, jaké jsou jejich možnosti na trhu práce – ti tvořili v posledním ročníku 34 % návštěvníků,“ prozrazuje Michal Novák ze společnosti Profesia CZ, která veletrh pořádá.

Akce je velkou příležitostí pro nejmladší generaci vstupující na trh práce, která zde může navázat kontakt s potenciálními zaměstnavateli a zjistit své možnosti na trhu práce. Absolventi a studenti tradičně tvoří třetinu návštěvníků. Z hlediska dosaženého vzdělání jsou nejpočetnější skupinou vysokoškoláci (46 %), středoškoláků je 39 %.

Na Profesia days návštěvníky podle odpovědí z dotazníků láká především možnost získat informace o zaměstnavatelích či přímo konkrétní nabídku práce. Velkou část ale přitahují zajímavé informace z přednášek a doprovodných akcí. Jde tedy především o lidi, kteří se aktivně zajímají o svůj kariérní rozvoj. Vstup bude pro veřejnost opět zdarma, stačí se pouze registrovat zde.

HR days: exkluzivní informace o vývoji na trhu práce

Spolu s veletrhem práce pro širokou veřejnost se bude konat rovněž odborný veletrh pro personalisty HR days. Nabídne nové trendy a řešení v personalistice, přehled o aktuálních problémech současného trhu práce, způsobech jejich řešení v jiných firmách, a především možnost sdílet zkušenosti s kolegy.

„Letos se bude mluvit například o měnící se úloze a odpovědnosti personalistů, využití technologií pro práci s lidmi, change managementu i fenoménu wellbeingu. Zaznějí také informace o změnách v oblasti benefitů a legislativních novinkách, které nás v příštím roce čekají,“ dodává Michal Novák ze společnosti Profesia.

Součástí HR days bude opět mentoringová zóna, kterou organizuje veřejně prospěšná organizace Business & Professional Women CR, z.s. Nebude chybět ani možnost zkusit si profesionální koučink.

Vstup je pro personalisty a HR managery zdarma po předchozí registraci.

Staňte se vystavovatelem či partnerem

„Pokud hledáte budoucí kolegy nebo chcete posílit pozitivní povědomí o vaší společnosti, staňte se vystavovatelem 11. ročníku tohoto tradičního a největšího českého veletrhu práce. Profesia days bude dvoudenní bohatá událost plná aktuálních témat, českých osobností a šikovných lidí hledající různé pracovní a vzdělávací příležitosti,“ zve Michal Novák.

Více informací o vystavovatelích, programu a přednášejících postupně přibývá na webových stránkách www.profesiadays.cz a www.hrdays.cz.

V případě zájmu stát se vystavovatelem nebo partnerem Profesia days či HR days, neváhejte kontaktovat pořadatele na e-mailu [email protected] či telefonu 221 419 767.