Nová jednatelka Volkswagen Financial Services

Zkušená manažerka Nataliya Bauhuber se k 1. září 2022 stala novou jednatelkou Volkswagen Financial Services, české společnosti nabízející financování automobilů. Zodpovědnost nese za oblast back office a middle office. Ve funkci tak střídá dosavadní jednatele Axela Herrmanna a Hans-Petera Seitze. Společnost bude nyní mít dva jednatele, vedle Nataliye Bauhuber (back office) je druhým jednatelem Vratislav Strašil (front office).

Nataliya Bauhuber přichází do Volkswagen Financial Services jako manažerka s 18 lety zkušeností z oblastí automotive, financí, IT a compliance. Do společnosti přichází z koncernu Mercedes-Benz Group, kde měla z pozice finanční ředitelky na starosti například rozvoj leasingu na chorvatském a slovinském trhu, v posledních letech se pak věnovala globálním strategiím rozvoje a kulturní a digitální transformaci společnosti.

„Nataliya vstupuje do nové pozice ve Volkswagen Financial Services nejen s celou řádkou hmatatelných úspěchů, ale i s tolik potřebným know-how v oblasti digitalizace a inteligentních IT řešení,“ říká Vratislav Strašil, který společnost nadále vede z pozice jednatele zodpovědného za front office.

Jako nová jednatelka pro oblast back office bude Nataliya Bauhuber důležitou součástí již započatých změn v oblasti digitální transformace společnosti. Mezi její odpovědnosti budou patřit všechny finanční a právní oblasti firmy, IT, HR, audit a také maticové řízení oblasti Správy. Jako svou hlavní ambici uvádí zjednodušení stávajících procesů s ohledem na klienty, zaměstnance i partnery společnosti: „Ve své práci se držím dvou zásad – jednoduchosti a respektu. Výzvám, před kterými oblast autofinancování nyní stojí, lze nejlépe čelit s vhodně nastavenými procesy s důrazem na kreativní svobodu, vlastní iniciativu a otevřenou komunikaci,“ nastiňuje působení Nataliya Bauhuber.

Na pozici střídá dosavadní jednatele Axela Herrmanna, zodpovědného back office, a Hans-Petera Seitze, zodpovědného za middle office. „Axelovi i Hans-Peterovi bych chtěl poděkovat za veliký kus práce, který zde během svého působení odvedli, a také za přátelství, které jsme za ty roky navázali. Do dalších životních výzev jim přeji mnoho štěstí,“ uzavírá Vratislav Strašil.