HRko 2022 přinese případovky z konkrétních projektů a HR očima šéfů firem

Ve čtvrtek 13. října proběhne v Ostravě již 5. ročník, dnes už celorepublikově známé, akce s názvem HRko: HR párty & Festival HR řešení. Proč akce vznikla? Čím je specifická? Jaká témata letos nabídne? O tom jsme debatovali s Jirkou Kratochvílem a Petrem Juříčkem, zakladateli HRka.

Akce, na kterou každý rok dorazí na 400 účastníků, šéfů firem a HR oddělení z celého Česka je specifická celým svým konceptem a jedno je jisté, nudit se v Ostravě opravdu nebudete. Na co se tedy můžete letos těšit?

“HRko je unikátní vším. Celým konceptem, místem, moderátorem, náplní. Nejsme konference, jsme HR párty. Spíkři si musejí vybrat jeden jediný projekt, který je posunul jako firmu dál a ten formou případovky představit. Publikum si z toho má odnést maximum tak, aby dokázalo něco podobného rozjet u nich ve firmách. Celý den ale běží paralelní program v HR rooms, ať je to LMC datová laboratoř, ikigai zóna firemního rozvoje, OKbase digitální HR nebo JuiceUP engagement room. netradiční je také moderátor, letos to bude Pavel Cejnar z Evropy 2, který se skvěle hodí do konceptu HR párty. Podcastové studio přímo na HRku, kdy budeme točit rozhovory na místě a rovnou je dávat na Spotify. Prvotřídní all inclusive catering či Festival HR řešení, kde si návštěvníci budou moci vybrat nová řešení pro jejich práci. Je toho hodně a měli byste to zažít na vlastní smysly,” říká Jiří Kratochvíl, jeden ze zakladatelů akce.

Petr Juříček, druhý z organizátorů HRka k tomu dodává: “Kdybych měl vyčíst veškeré přínosy, tak bych asi potřeboval více prostoru:-) Ale asi ty největší z pohledu návštěvníků spatřuji v tom, že si každý může odnést opravdu „hromadu“ konkrétních tipů a návodů jak zlepšovat firemní kulturu ve firmě. Už jenom šest skvělých případovek dává možnost si odnést konkrétní návod „jak na to“. Letos díky HR rooms budou mít návštěvníci jedinečnou možnost se i mnohé naučit, např. jak zapojovat lidi do zvyšování efektivity a produktivity, jak pracovat se silnými stránkami. Pracovní skupina je v rámci několika probíraných témat, které si vyberou sami účastníci skupiny, skvělou možností najít konkrétní odpovědi na otázky, které vaši firmu v HR trápí. Zmínil bych ještě Festival HR řešení, kde se představí 18 firem… pro návštěvníka to znamená možnost prodiskutovat s 18 firmami jak implementovat jejich řešení či produkt do firmy, v čem jim může pomoci, jaké mohou být výsledky… A hlavně, „jen tak být“ na HRko už je velký benefit, spousta možností na networking, diskuze u kávy, výměna zkušeností…”

Letos organizátoři nasadili laťku hodně vysoko. Program na 6 stagích a vůbec poprvé vystoupí představitelé nejvyššího vedení tradičních českých i nadnárodních firem. Moderování se letos ujme stálice Evropy 2 Pavel Cejnar, který návštěvníky rozproudí už den předem na Before párty. „Jedná se o neformální start HRka,… pobavit se, zasoutěžit si, vyhrát, zkusit si zajímavou aktivitu, dát si něco dobrého k jídlu,” popisuje Petr párty, která všechny návštěvníky skvěle připraví na hlavní den programu.

Co vše nabídne letošní HRko? Celý line-up naleznete na webu hrko.cz.