Hlad po IT pracovnících trvá

Na českém pracovním trhu v současnosti chybí až třicet tisíc IT pracovníků. Každý rok sice školy opouští několik tisíc absolventů IT oborů, ale poptávku to ani zdaleka nepokryje. To otvírá cestu lidem z nejrůznějších více či méně vzdálených profesí, aby si kariéru v IT vyzkoušeli, přestože dosud dělali něco úplně jiného.

Na pracovním trhu je o IT pracovníky rvačka už desítky let a nevypadá to, že by se situace měla v brzké době změnit. Nejžádanějšími pozicemi jsou specialisté na development nebo jazyk Java, ale stoupá také poptávka po IT službách, zejména v oblastech kybernetické bezpečnosti, správy a podpory nebo vývoje aplikací.

Pozice v IT kvůli vysoké poptávce zaměstnavatelů patří k těm s nevyššími mzdami. V Praze se výplaty nejčastěji pohybují v rozmezí 60–120 tisíc, v Brně pak mezi 50–110 tisíci. Firmy se snaží kromě finanční odměny nalákat pracovníky na další benefity, ale třeba i možností pracovat z domova. „Právě o pozice, které lze vykonávat na dálku, mají totiž uchazeči největší zájem. Stávajícího zaměstnavatele pak opouštějí zejména z důvodu nedostatečného finančního ohodnocení a také kvůli možnosti pracovat s atraktivními technologiemi,“ říká Martin Malo, ředitel společnosti Grafton Recruitment a GI Group, která situaci na českém trhu práce dlouhodobě sleduje.

Jen pro chlapy a introverty

Jedním z důvodů, proč je IT pracovníků neustále nedostatek, může být i přetrvávající přesvědčení většiny veřejnosti, že je tento obor příliš složitý a pracovat v něm je pouze pro vyvolené. „Kolem IT oboru se vznáší specifická aura. Lidé si mnohdy představí, že jde o totálně technickou práci, ke které potřebují nějaké superschopnosti. A že je to spíš pro chlapy a introverty. Když se řekne ajťák, ještě i v roce 2022 slýcháme, že to je ten týpek, co opravuje počítače,“ podotýká Marian Hurta ze společnosti Engeto, která pořádá IT kurzy.

Podle něj firmy především na juniorní pozice hledají hlavně „dobré“ osobnosti. Lidi, kteří mají chuť a motivaci se učit, chtějí na sobě pracovat a jsou odhodlaní dohnat to, co jim chybí ve znalostech.

Od tlumočení k datové analýze

Potvrzuje to například zkušenost Elišky Sklenářové, která nedávno získala zaměstnání BI konzultantky u Komerční banky, přestože původně vystudovala tlumočnictví z francouzštiny. „Po škole jsem začala pracovat v korporátech – nejdřív v ADP, pak v Amazonu a vždy v rámci francouzských týmů. V podstatě jsem především mluvila a psala francouzsky a řešila různé záležitosti se zaměstnanci ve Francii. Bokem jsem si přivydělávala občasnými překlady, třeba titulků pro Netflix,“ popisuje mladá žena.

Začala přemýšlet, kudy se bude její kariéra dále ubírat. „Nechtěla jsem pracovat jen na klientském servisu nebo ve francouzském call centru, zároveň jsem se neviděla ani jako učitelka a překladem se člověk zas tak snadno neuživí,“ dodává.

Chtěla se něco nového naučit a začít se víc specializovat. Při výběru oboru jsem zvažovala vícero stránek – chtěla jsem samozřejmě, aby mě to bavilo a šlo mi to, zároveň jsem se ale dívala i na finanční výhled do budoucna,“ říká Eliška Sklenářová, která pracovala i na HR oddělení, kde měla na starosti přijímání nových IT pracovníků.

Uvědomila si, že právě IT splňuje její požadavky na budoucí povolání. „Je tu obrovská škála možností, v čem se dál rozvíjet a co nového se učit. A určitě mě láká i možnost pracovní flexibility, která se v určitých fázích života může hodit,“ podotýká.

Z kurzu rovnou na pohovory

Nakonec se rozhodla pro datovou analýzu, protože jí práce s daty připadá zajímavá a užitečná a vidí v ní velký potenciál pro další kariérní rozvoj. Přihlásila se na kurz Datová akademie od Engeta, jehož výstupem byly dva projekty – jeden v počítačovém jazyce SQL a druhý v Pythonu. Na nic nečekala a domluvila si pohovory ve třech firmách.

„Myslela jsem si, že jako začátečník budu muset projít alespoň patnáct pohovorů, než seženu zaměstnání, ale dopadlo to úplně jinak. Ve dvou firmách jsem prošla do druhého kola a poté mi i nabídli místo. Jedna z pozic vyžadovala aktivní znalost francouzštiny, takže to pro mě byla jasná volba,“ vypráví Eliška Sklenářová, která nyní pracuje jako BI analytička v Komerční bance. To, že měla odvahu vyzkoušet něco nového a přihlásit se na kurz datové analýzy jí otevřelo cestu k vysněné kariéře.