Novým prezidentem GS1 Czech Republic je Pavel Moravec

V čele tuzemského zastoupení globální standardizační organizace GS1, která již padesát let vyvíjí standardy pro automatickou identifikaci, sběr a sdílení dat v retailu, logistice a zdravotnictví, stanul Pavel Moravec, CEE Digital/IS/IT & Sustainability ve společnosti Nestlé.

Novým viceprezidentem GS1 Czech Republic se stal Petr Beran ze společnosti Albert Česká republika. Členy výboru GS1 Czech Republic nadále zůstávají Jan Chmela (HOPI HOLDING a.s.) za sektor logistiky, Jan Příhoda (KODYS, spol. s r.o.) ze skupiny poskytovatelů technologických služeb, Luboš Rybár (GLOBUS, spol. s r.o.) a Jozef Šimo (MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.) za obchodníky a Petr Šyc (Mondelez Europe Procurement GmbH – odštěpný závod Česká republika) a Michal Weirich (WELEDA, spol. s r.o.) za skupinu dodavatelů.

Pavel Moravec pracuje ve společnosti Nestlé již od roku 2005. Členem výboru GS1 Czech Republic se stal v roce 2015. „Velmi pozitivně hodnotím komplexní aktivitu GS1 CR za celou dobu jejího působení na našem trhu. Z poslední doby jsou to především úspěchy při zavádění globální datové synchronizace jako efektivnější varianty zalistovacích karet a popularizaci problematiky datových standardů,“ říká Pavel Moravec. Na základních cílech, tj. podporovat standardizaci, a tím kvalitu pro identifikaci, sběr a sdílení dat v dodavatelských řetězcích, se podle něj nic nemění. Role GS1 v této oblasti zůstává zcela zásadní.

Čím je pro Pavla Moravce jeho profese přitažlivá? „Na sektoru FMCG mě nejvíc fascinuje a baví jasná korelace mezi kvalitou celého procesního řetězce a výslednou spokojeností a úrovní servisu pro koncového zákazníka. Stejně tak značná dynamika prostředí, kterou je třeba skloubit s adekvátní mírou standardizace ve jménu efektivity, aniž by utrpěla schopnost reagovat na trendy a požadavky.  To vnímám jako základní profesní výzvu a myslím, že nikomu, kdo se pohybuje v tomto odvětví, nehrozí stagnace.“