Mediální skupina A 11 vstupuje s televizním kanálem do celoplošného pozemního vysílání

Mediální skupina A 11 mění k 27. 4. 2023 název televize Náš REGION TV na A 11 a vstupuje prostřednictvím multiplexu 23 Českých Radiokomunikací do celoplošného pozemního vysílání. Nový televizní program bude vycházet z více než desetileté tradice Regionální televize CZ, do které vstoupila mediální skupina A 11 majetkově v loňském roce.

Kromě silného důrazu na kvalitní regionální zpravodajství bude programové schéma postaveno na vlastní tvorbě, dokumentech, lifestylových pořadech a akvizičních filmech a seriálech. Ředitelkou televize zůstává i nadále Eva Stejskalová, zakladatelka Regionální televize CZ. „Jsme rádi, že se v celoplošném pozemním digitálním televizním vysílání objeví v krátké době již druhý nový kanál. Dokladuje to oblibu i efektivitu terestrického vysílání,“ říká Miloš Mastník, generální ředitel Českých Radiokomunikací.

Televize A 11 chystá pro diváky řadu vlastních pořadů. Počítá s moderovanou hlavní třicetiminutovou zpravodajskou relací a s vlastními zábavnými pořady Mladý svět, publicistickým Zaostřeno, talkshow Světlá hodinka s Jaroslavem a řada dalších. Na obrazovce A 11 se objeví známá jména, například Jaroslav Dušek, Josef Klíma, Bára Hlaváčková, ale i neokoukané tváře Jan Januš, Tomáš Zemánek nebo Jitka Kačánová. Jako první televize v Česku počítá se zapojením umělé inteligence do programové struktury, zpravodajství, ale i moderace zpravodajství pomocí avatarů.

Regionální programové schéma vzniká v kooperaci s redakcemi novin Náš REGION, které vycházejí zdarma po celé České republice ve více než 25 mutacích a jsou k dostání například na pobočkách České pošty, v sítích Eso Market, Levné knihy, Traficon, COOP apod. „Jsem ráda, že i v rámci nové programové struktury bude kladen důraz na regionální zpravodajství,“ doplnila ředitelka televize A 11 Eva Stejskalová.

„Mediální skupině A 11 se podařilo vybudovat unikátní projekt novin Náš REGION a v posledních letech přidat další desítky tištěných a webových titulů nebo úspěšných eventů. Nyní nadešel čas posunout náš byznys o další kus dál. Televize A 11 nabídne zábavu a zpravodajství skutečně pro všechny a pevně věříme, že si u diváků najde své místo,“ dodal ředitel a zakladatel mediální skupiny A 11 Aleš Zavoral s tím, že do budoucna jsou v plánu i další tematické kanály.

Televize A 11 bude sídlit v nových prostorách Košířské brány, do kterých se v první půlce dubna stěhují i redakce printových titulů společnosti. Všechny prostory Košířské brány byly budovány pro společný chod vydavatelské a televizní části mediální skupiny A 11 a kromě prostorného newsroomu zahrnují i velkorysá, zcela nově vybudovaná televizní studia.

Kromě ředitelky televize se na jejím chodu budou podílet i David Korn, obchodní ředitel mediální skupiny A 11, Bára Štanglová, ředitelka redakcí a obsahu nebo Jan Kulich, ředitel strategického rozvoje a marketingu. Další názvy pořadů a jména moderátorů oznámí televize během dubna.