Nominace ProfiHR Awards: FIRMAS – Masáže na pracovišti

Společnost FIRMAS nabízí benefit pro zaměstnance ve formě masáží na pracovišti. V praxi to znamená, že masér dochází několikrát týdně přímo do firmy a pomáhá zaměstnancům například od bolesti hlavy (migrén), zatuhlé šíje, bolesti zad nebo zablokovaných beder. Pokud zaměstnanec dochází pravidelně, alespoň 1x za 14 dní, funguje masáž hlavně jako prevence, aby problém vůbec nevznikl. Také proto je společnost FIRMAS v rámci letošních Profi HR Awards nominována v kategorii „Inovativní zaměstnanecký benefit“.

Masáže také slouží k odbourání stresu, zlepšení koncentrace a tím i zvýšení pracovního výkonu. Provádí se buďto na lehátku nebo masérské židli, dle možností firmy, a délka může být od 15 do 50 minut.

 Speciální je FIRMAS v tom, že zaměstnáváme z více než 50% zrakově postižené maséry. Pro firmy to mimo jiné znamená, že jsme poskytovateli náhradního plnění, takže ušetří přibližně 33 % z ceny služby, které by jinak odvedla státu.

Kvalita je pro FIRMAS prioritou, a proto do týmu vybírá maséry výhradně s vystudovaným čtyřletým oborem „rekondiční masér“. Ti následně ještě prochází školením pod mým vedením zakladatele společnosti Marka Moflára, který jim předává zkušenosti ze své vlastní praxe.

I přesto, že v Čechách tento benefit není zatím tak rozšířený, je vedení společnosti přesvědčeno, že ve stále zrychlujícím se světě, kde ubývá fyzického pohybu, bude čím dál více potřeba. „Z několikaletých zkušeností totiž víme, že masér ve firmě je totiž benefitem nejen pro zaměstnance, ale i firmu,“ vysvětluje Marek Moflár.