Digitalizujte svou HR agendu a šetřete čas, zdroje i planetu

Digitalizace a technologický pokrok rychle prostupují všemi oblastmi podnikání, HR nevyjímaje, a přináší s sebou možnosti, o kterých se nám donedávna ani nesnilo. Každá firma a oddělení se tak musí rozhodnout, jak s danou situací naloží – někdo se přizpůsobuje jen tam, kde nutně musí, jiný moderní technologie vítá a vnímá je jako příležitost, jak být efektivnější.

Nezůstaňte ve vleku, využijte technologie naplno a přesuňte maximum své personální agendy online s HR Portálem mzdového a personálního software Nugget od společnosti RSM CZ. Elektronizace HR a personálních procesů se vám vyplatí po všech stránkách. Ušetříte spoustu času, který můžete věnovat jiným činnostem a zároveň dlouhodobě ulevíte firemnímu rozpočtu a díky eliminaci papírování snížíte svou uhlíkovou stopu a odpadne vám množství starostí s archivací a dohledáváním dokumentů. Digitalizací navíc chytře zapojíte zaměstnance, kteří tak budou mít lepší přehled a snadný přístup k důležitým informacím a personálním dokumentům kdykoliv budou potřebovat. Samozřejmostí je pokročilé zabezpečení a pohodlné rozhraní pro počítač i mobilní telefony. „HR Portál je technologicky velmi vyspělý a zároveň maximálně jednoduchý na používání. Při jeho vývoji jsme mysleli na to, aby s ním zvládl pracovat opravdu každý – od mladých lidí, pro které je používání online nástrojů naprosto přirozené, přes starší ročníky, až po dělníky ve výrobě,“ vysvětluje Jiří Šrámek, obchodní ředitel Nugget SW.

Nuggets_6

Řešení pro každého, stačí si vybrat

Elektronizace personální agendy vám umožní automatizaci rutinních a opakujících se úkolů jako je správa osobních údajů zaměstnanců, zadávání nepřítomností, rozesílání výplatních pásek a evidenčních listů důchodového pojištění nebo například schvalování služebních cest. Záleží jen na vás, co si vyberete. „Velkou výhodou HR Portálu je jeho modulárnost. V primárním nastavení najdete několik základních nástrojů, další si zvolíte podle svých potřeb a preferencí. Umíme také vymyslet řešení a moduly zcela na míru. Díky tomu je náš program vhodný opravdu pro každého,“ vyjmenovává Jiří Šrámek. Základní nastavení programu umožňuje zaměstnancům editovat a aktualizovat vybrané osobní údaje a nabízí přístup k elektronickým výplatním páskám a prohlížení, archivaci a elektronické schvalování dokumentů. Definitivně se tak budete moci rozloučit se zdlouhavou distribucí evidenčních listů důchodového pojištění nebo s naháněním zaměstnanců kvůli podpisu dodatku ke smlouvě či platového výměru. Dokumenty jim jednoduše pošlete elektronicky a oni si je sami zobrazí v Portálu, na pár kliknutí je online schválí a v případě potřeby si je mohou i stáhnout v PDF. Ušetříte tak nejen čas a náklady na tisk a případné poštovné, ale také prostředky, které byste vynaložili na skladování kopií všech dokumentů.

V rámci volitelných modulů si mohou zaměstnanci jednoduše online požádat o dovolenou či jinou nepřítomnost, kterou jim pak manažer obratem elektronicky schválí. Stejně jednoduše funguje i proces zadávání a schvalování služebních cest a vyplácení záloh na ně. Digitalizovat si můžete i další žádanky a navždy se tak zbavit papírových formulářů, které se věčně ztrácely a co pár měsíců je musel někdo z HR oddělení aktualizovat a znovu tisknout. HR Portál nabízí i řadu čistě manažerských nástrojů. Od automatické tvorby a stahování rozličných reportů, přes kompletní správu bonusů jednotlivých zaměstnanců (včetně automatického započítání do mezd), až po onboarding nových zaměstnanců.

Už žádné růžové formuláře

HR Portál také umožňuje snadné propojení s jedinečnou webovou aplikací Payminator, která vám kompletně vyřeší agendu ročního zúčtování a slev na dani. Zaměstnanci už nebudou muset vyplňovat papírové „Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti“ a „Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění“, vystačí si s intuitivním a interaktivním formulářem, jehož vyplnění zabere jen pár minut. Stejně pohodlná a jednoduchá je správa aplikace i pro příslušné mzdové účetní a HR oddělení. Díky tomu už nebudete muset pořádat žádné „podpisové dny“, které zahrnovaly tisk tisíců papírů, jejich kompletaci a nekonečné ukazování tužkou, kde má kdo co podepsat.

Řekněte ANO digitalizaci HR a personálních procesů ve vaší firmě, pořiďte si HR Portál a začněte šetřit svůj drahocenný čas i zdroje.

Pro více informací navštivte www.nuggetsw.cz