Docházka pro úspěšné

Doba, kdy u vchodu do firmy byly zavěšené „píchačky“ a vedle nich karty zaměstnanců, jsou již jen obrázkem z filmů pro pamětníky. Nicméně docházka (a vše, co s ní souvisí) je zajisté i dnes extrémně důležitá. Dnes však existují sofistikované docházkové systémy, které dokážou pro HR ve firmách zajistit prakticky cokoli, co ke své práci potřebují.

A právě takové špičkové systémy, konkrétně docházkové, plánovací a přístupové systémy od společnosti ANeT-Advanced Network Technology nabízí nově svým zákazníkům společnost Asseco Solutions.

Společnost Asseco Solutions rozšiřuje nabídku služeb pro stávající i potenciální zákazníky produktové řady HELIOS také o produkty společnosti ANeT-Advanced Network Technology, která se vloni v prosinci stala součástí Asseco Solutions. Jedná se zejména o docházkový systém ANeT-WebTime, který je webovým docházkovým systémem s rozsáhlou funkcionalitou.

„Začlenění do skupiny s tak vynikající pozicí na trhu ERP, jakou je Asseco Solutions, vnímáme jako velkou příležitost pro naši společnou budoucnost, ale především pro naše zákazníky i pro zákazníky systémů HELIOS, protože obě skupiny mají nyní možnost získat významnou přidanou hodnotu,“ říkáJiří Peterka, výkonný ředitel společnosti ANeT.

Zapojení umělé inteligence

Systém ANeT-WebTime neřeší pouze docházku, ale s použitím umělé inteligence pomáhá automatizovat plánování směn, aby byly jednak pokryty potřeby organizace na pokrytí pracovišť spolu se spravedlivým rozdělením směn mezi pracovníky a dodržením požadavků Zákoníku práce.

„Zahraniční dodavatelé docházkových systémů jsou jednak mnohem dražší, jednak nevyhovují české a slovenské legislativě. Takže to po jejich instalaci vypadalo tak, že se posbíraly základní údaje a zbytek si dodělávali v kancelářích ručně v Excelu. Pak si zvolili nás, ANeT. My jsme se specializovali na docházkový systém od začátku, včetně naplnění místních legislativních požadavků,“ dodává Michal Chaloupka, jednatel společnosti ANeT Advanced Network Technology.

Ušetří čas i náklady

Aplikace ANeT-WebTime šetří firmám čas, starosti a zejména náklady, protože umožňuje centrální řešení docházkového systému i podnikům s více provozy. Zajišťuje automatické zpracování veškerých podkladů pro mzdy na základě získaných dat o jednotlivých průchodech, které se zaznamenávají pomocí docházkových terminálů.

Průchodová data dále podléhají pravidlům definicí jednotlivých typů směn, plánu směn a dalším pravidlům. ANeT-WebTime dokáže tyto podklady pro mzdy automaticky exportovat do mzdových softwarů třetích stran.

Mezi nejvýznamnější zákazníky systému patří velké obchodní řetězce v Česku i na Slovensku, obchodní sítě, průmyslové podniky prakticky ze všech průmyslových odvětví, pivovary, nemocnice, soudy a státní správa.