Oddělení investic do nemovitostí v CBRE povede Jakub Stanislav

Společnost CBRE jmenovala Jakuba Stanislava do funkce vedoucího oddělení investic do nemovitostí (Head of Investment Properties). Ze své pozice zastřeší tým čtyř seniorních konzultantů, přičemž bude zodpovědný za přípravu dlouhodobých strategií i budování a rozvoj vztahů s klienty.

V rámci svěřených mandátů bude koordinovat nákup a prodej širokého spektra komerčních nemovitostí od kanceláří přes logistické areály a obchodní centra až po hotely, které jsou jeho doménou. Cílem je navázat na silnou reputaci investičního týmu CBRE a nadále rozšiřovat portfolio služeb pro nové i stávající klienty.

Jakub Stanislav působí v CBRE od roku 2018. V rámci investičního oddělení měl dosud na starosti prodej, akvizice, aktivity na kapitálových trzích a poradenství ve střední a východní Evropě převážně v oblasti hotelových a alternativních investičních nemovitostí, na které se specializoval. Tím se výrazně podílel na budování silného investičního týmu, který je lídrem na trhu v České republice, a současně reputaci hotelové poradenské divize CBRE v regionu CEE.

Mezi nejvýznamnější transakce, na kterých se podílel, patří prodej hotelů Barcelo Budapešť a Eurostars Danube Budapest. Z další segmentů realit se jedná o prodej portfolia kancelářských budov Zirkon, Apeiron a Corso Karlín či industriálních areálů Logistics Park Nošovice, PraVčela Vysočany a Ostrava Airport Multimodal Park. Jakub Stanislav působil před příchodem do CBRE jako ředitel realitního poradenství v Ernst & Young, kde měl na starosti investiční tým pro nemovitosti a pohostinství ve střední Evropě. Předtím pracoval pro společnost Cushman & Wakefield v oddělení Hospitality Group pro region EMEA, kde se rovněž orientoval na hotelové investice.