Novým CFO společnosti SILON je Marian Rašík

Mezinárodní společnost SILON jmenuje Mariana Rašíka do role skupinového finančního ředitele a jednatele. Jeho zkušenosti posílí strategický rozvoj celé skupiny.

Mezinárodní výrobce plastových kompaundů SILON se sídlem v Plané nad Lužnicí jmenoval Mariana Rašíka novým jednatelem skupiny a CFO (Chief Financial Officer) s účinností od 1. srpna 2023. Ve své nové roli bude mít Rašík hlavní odpovědnost za finanční aktivity a strategický rozvoj celé společnosti.

„S velkým nadšením vítáme Mariana Rašíka v našem týmu. Jeho odbornost a prověřené dovednosti nám pomohou uspět v našich skupinových operacích, které zahrnují nejen výrobu, ale i vývoj a reakci na potřeby našich zákazníků, kteří nalézají stále nové a nové možnosti uplatnění špičkových materiálů SILON například v oblasti hospodaření s vodou, a také obecně ve snaze o šetrnější přístup k životnímu prostředí,“ prohlásil výkonný ředitel společnosti Mgr. Šuchrat Saidov.

Marian Rašík přebírá roli finančního ředitele ve společnosti SILON po předchozí kariéře ve společnostech Crestyl a Pegas Nonwovens, kde 12 let působil jako skupinový CFO a člen představenstva. Marian Rašík byl mimo jiné v roce 2018 oceněn Klubem finančních ředitelů titulem CFO roku.  Mezi lety 2007 až 2009 pracoval v poradenské společnosti Corpin Partners, českým a slovenským partnerem investiční banky Rothschild & Co. Dříve působil také jako finanční ředitel ve firmě Vítkovice Strojírenství a.s. V letech 1998 až 2003 působil v bankovnictví, kde měl na starost řízení korporátního bankovnictví ve Všeobecné úvěrové bance a předtím působil 4 roky v ABN AMRO Bank N.V. Svou kariéru zahájil v auditorské společnosti PwC.