Společnost Würth povedou dva generální ředitelé

Společnost Würth v České republice mění svou organizační strukturu a ve svém vedení bude mít dva generální ředitele. Novým generálním ředitelem a jednatelem byl jmenován David Mašek. Ten společnost povede společně s Milošem Horkým, který má na starosti především oblast obchodu.

Mašek je součástí společnosti Würth od roku 2021, kdy nastoupil na pozici finančního ředitele. Jmenováním pana Maška pokračuje společnost ve své strategii, která si zakládá na moderním přístupu a inovacích nejen v oblasti svých produktů a technologií, ale i v oblasti managementu a vedení firmy. S novým generálním ředitelem v čele si Würth klade za cíl dosáhnout v roce 2025 obratu ve výši 2,7 mld. korun.  

„Společnost Würth působí na českém trhu více než 30 let. Jak jsem měl během svého dosavadního působení šanci poznat, velmi si zakládá na tradičních hodnotách. Zároveň je ale významným inovátorem v oblasti montážní techniky, materiálů i upevňovacích systémů. Tento přístup je mi blízký a je pro mě velmi vítanou příležitostí být u další éry plné výzev. Také je pro mě naprosto přirozené být v pravidelném kontaktu se všemi zaměstnanci společnosti. Z mého pohledu je to nejlepší způsob, jak získat cennou zpětnou vazbu od kolegů i našich zákazníků a díky tomu umět reagovat na jejich požadavky. Jen tak můžeme být neustále spolehlivým a vyhledávaným partnerem jak pro velké průmyslové firmy, tak i pro střední či menší montážní firmy a řemeslníky,“ vyjádřil se David Mašek, generální ředitel společnosti Würth.

David Mašek má bohaté zkušenosti z oblasti finančního řízení i vedení lidí. Dříve působil ve společnosti Zimmer Biomet jako finanční ředitel pro střední a východní Evropu. Vystudoval Soukromou vysokou školu ekonomických studií.