CBRE výrazně posiluje na poli ESG. Zakládá nový expertní tým pro kontinentální Evropu se sídlem v Praze a jmenuje Martina Vejražku novým vedoucím tuzemského oddělení

Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, výrazně rozšiřuje svůj poradenský servis v oblasti ESG. Zakládá nový expertní tým se zaměřením na energetické poradenství a modelování pro kontinentální Evropu, který bude z Prahy řídit Steffen Walvius původem z Nizozemska. Dohromady bude čítat čtyři seniorní konzultanty pod vedením Martina Vejražky, další významné posily CBRE. Ten se zároveň stane novým vedoucím tuzemského oddělení se specializací na odborné poradenství v oblasti podnikové udržitelnosti, odpovědného investování a budování udržitelných portfolií.

SteffenWalviusje absolventem University of Zaragoza ve Španělsku v oboru Udržitelná správa energetických systémů. Má více než deset let mezinárodních zkušeností v oblasti stavebnictví, energetiky a realit, během kterých spolupracoval se zástupci firem a investorů na zlepšení jejich podnikového ESG a udržitelnosti nemovitostních portfolií.Steffen je současně aktivním členem pracovní skupiny pro udržitelnost Evropy v rámci profesního sdružení RICS a dále výzkumného projektu CRREM (Carbon Risk Real Estate Monitor) financovaného Evropskou unií.Steffen hovoří plynně anglicky. Volný čas tráví rád v přírodě, hraje lední hokej anebo se dále vzdělává.

„Posláním nového centrálního týmu CBRE pod názvem „Energy & Carbon“ bude poskytovat firmám komplexní služby v oblasti dosahování energetických úspor, naplňování uhlíkových cílů a navrhování obnovitelných zdrojů. To vše na základě nejmodernějších digitálních nástrojů pro simulace a modelování,“ komentuje Steffen Walvius.

Steffen Walvius

Řízení rostoucí sítě mezinárodních energetických expertů a zároveň neustálé vylepšování nabízených produktů v rámci této nové služby CBRE bude mít na starost Martin Vejražka. Ten se zároveň stane klíčovou postavou skupiny v rámci udržitelnosti a dodržování principů ESG pro český trh. Z pozice vedoucího tuzemského týmu bude dále rozšiřovat nabízené poradenství nejen na úrovni budov a portfolií, ale také ve smyslu dalšího směřování společností a jejich reportingu.

CBRE_Martin Vejražka
Martin Vejražka

„Český tým přebírám se silnými základy, kdy jsme klienty schopni provést komplikovaným procesem širokého spektra mezinárodně uznávaných certifikací od BREEAM a LEED až po WELL. A na těchto pevných základech hodlám dále stavět a rozšiřovat je o další služby. V rámci celé skupiny CBRE máme obrovské know-how a datovou základnu především z vyspělých trhů západní Evropy, které využijeme pro poskytnutí náskoku a konkurenční výhody našim tuzemským klientům,“ popisuje Martin Vejražka. Martin Vejražka je absolventem magisterského studia se zaměřením na Plánování a rozvoj pozemků a nemovitostí na Radboud University v Nizozemsku. Poradenství v oblasti komerčních realit se věnuje celou svoji dosavadní kariéru, a to již téměř jedenáct let. Posledních pět let navíc se zaměřením na udržitelnost a technické a energetické poradenství. Martin hovoří plynně anglicky a mezi jeho záliby patří trávení volného času s rodinou, tenis a práce se dřevem.