Platforma IT jede rozšiřuje svou nabídku o webináře a prezenční kurzy s podporou MPSV

Platforma ITjede je pro všechny, kteří se chtějí vzdělávat, porozumět digitálním dovednostem a posouvat se v kariéře. Platforma je  provozována společností GoodCall s.r.o. a vznikla za významné podpory společnosti Microsoft. ITjede poskytuje vzdělávání zdarma formou online kurzů. Nově tato platforma pořádá webináře zdarma i placené prezenční kurzy, na které je možné využít dotaci od MPSV.

ITjede se specializuje na online školení v oblasti informačních technologií a digitálních dovedností a od roku 2019 poskytla vzdělání více než 8000 lidem včetně následné podpory při hledání práce.

Cílem tohoto projektu je přivést více lidí do oboru IT, který se neustále rozrůstá a současně s tím i poptávka po IT specialistech a digitálních dovednostech. Zpráva Světového ekonomického fóra o budoucnosti práce uvádí, že do roku 2025 se 50% pracovní síly musí rekvalifikovat. Digitální dovednosti jsou dnes firmami poptávány i na pozice, které byly dříve považovány za typicky “nedigitální”, např. práce ve skladu.

S novými webináři a prezenčními kurzy, které jsou spolufinancovány z prostředků MPSV, rozšiřuje ITjede svou nabídku, aby lépe vyhovovala potřebám studentů.

Učit se jde odkudkoli

Online kurzy umožňují studentům studovat z pohodlí domova nebo z jakéhokoliv místa, kde mají přístup k internetu, což šetří čas a energii. Studium online umožňuje studentům učit se vlastním tempem, což je obzvláště užitečné pro ty, kteří potřebují více času na pochopení složitých konceptů.

Prezenční kurzy

Pro ty, kteří upřednostňují osobní interakci a učení z praxe, jsou nově k dispozici prezenční kurzy. Tyto kurzy jsou dotované MPSV, což znamená, že jsou dostupné za zvýhodněné ceny pro registrované účastníky. Kurzy pokrývají široké spektrum tematických oblastí z IT a jsou vedeny zkušenými lektory.

Další prezenční dvoudenní kurz se uskuteční 29.-30. listopadu na téma Základy IT bezpečnosti. Na kurz je možné využít finanční příspěvek od Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), a to ve výši 82 % z ceny kuzu.

Jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naší nabídku a přinést kvalitní vzdělání o informačních technologiích více lidem,“ říká Milan Novák, CEO společnosti GoodCall a zakladatel projektu ITjede. „S webináři a dotovanými prezenčními kurzy, které podporuje MPSV, můžeme našim studentům snadněji pomoci v dosažení vzdělávacích cílů.“