LEGO má nového generálního ředitele

Do čela českého a slovenského zastoupení společnosti LEGO Trading nově nastoupil Martin J. Siebenhandl. Na pozici generálního ředitele tak vystřídal dosavadní ředitelku Adrianu Jahňákovou, která nyní zastává pozici viceprezidentky skupiny pro globální marketing. Siebenhandl se tak ze Šanghaje, kde působil v posledních třech letech, přesouvá do Prahy.

Martin J. Siebenhandl je zkušený manažer a ve společnosti LEGO Group působí už od roku 2015. Svoji kariéru zde zahájil v Mnichově na pozici EMEA Regional Business Development, poté získal funkci EUC/Dach Channel Sales Directora. V uplynulých třech letech působil v Šanghaji na pozici China Commerical Development.

Mezi své klíčové priority na aktuální pozici řadí Martin J. Siebenhandl zejména zvyšování obchodní výkonnosti, spolupráci s maloobchodními partnery, podporu inkluzivního pracoviště s rovnými příležitostmi a jeho cílem je také umožnit dětem i dospělým plně využívat výhod kostek LEGO®, což zároveň odráží poslání společnosti inspirovat a rozvíjet stavitele zítřka.

„Na pozici generálního ředitele společnosti LEGO pro Českou republiku a Slovensko se budu mimo jiné zaměřovat na podporu významu hry ve vývoji nejen dětí, ale i dospělých. Mé úsilí bude směřovat k posílení kreativity, fantazie a sebevědomí prostřednictvím her, které nejen baví, ale také inspirují k objevování nových možností. Chci, aby kostky LEGO zůstaly jak symbolem zábavy, tak prostředkem pro rozvoj jedinečných schopností každého z nás.“

Mezi další cíle nového generálního ředitele LEGO Group patří také přispět k vytvoření plně rozmanitého a inkluzivního pracoviště s rovnými příležitostmi, kde se všichni zaměstnanci cítí motivovaní, angažovaní a v rovnováze.

Martin J. Siebenhandl získal magisterský titul v oboru ekonomie na univerzitách UAS Civitas Nova v Rakousku a na Universidad Panamericana v Mexiku. Za svoji dosavadní kariéru nasbíral celou řadu cenných zkušeností. Čtyři roky působil v nadnárodní společnosti Procter & Gamble, tři roky pak také ve společnosti Red Bull. Zastával funkce jako Key Account Management nebo Business Development Manager. Ve volném čase si užívá chvíle trávené s rodinou. S manželkou a synem rádi cestují zejména do přírody. Baví ho také sporty jako tenis či běh a z těch zimních zejména lyžování.