URW získala titul TOP ZAMĚSTANVATEL ROKU

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield Česká republika, vlastník a provozovatel pražských nákupních center Westfield Chodov, Centrum Černý Most a Metropole Zličín, obdržela již třetí rok za sebou prestižní mezinárodní ocenění Top Employer. Nezávislá mezinárodní organizace Top Employers Institute takto oceňuje společnosti, které svým zaměstnancům poskytují nadstandardní pracovní prostředí. URW se tak řadí mezi 21 nejlepších zaměstnavatelů v ČR pro rok 2024.

Letos získala společnost URW Česká republika v dotazníku více než 80 % možných bodů a byla tak vyhodnocena jako vynikající v oblastech obchodní strategie, řízení organizace, diverzity a inkluze(D&I) a udržitelnosti.

„Jsme opravdu hrdí na to, že jsme certifikát Top Employer v České republice obhájili a získali jej už třetí rok za sebou. To, že jsme se dostali mezi 21 nejlepších zaměstnavatelů v České republice, je odměna pro nás pro všechny a taky důkaz, že se naše práce s lidmi a s podmínkami na pracovišti ubírá tím nejlepším možným směrem,“ říká Zaruhi Harutyunyan, ředitelka lidských zdrojů ve společnosti Unibail-Rodamco-Westfield Česká republika, a dodává: „Získali jsme pomyslný zlatý hattrick, ale rozhodně nechceme usnout na vavřínech a pro naše zaměstnance budeme nadále dělat maximum. Nejen proto, abychom získali další ocenění, ale především proto, aby byli naši lidé ve firmě nadále opravdu spokojeni.“

Zatímco loni se výsledné skóre společnosti URW Česká republika zlepšilo o 14 procentních bodů v oblastech D&I a udržitelnosti, letos společnost zaznamenala obdobný bodový nárust v oblasti řízení výkonu, budování značky zaměstnavatele a v oblasti pracovního prostředí. To jen dokazuje, že se URW zaměřuje na zajištění rozmanitého, udržitelného a zdravého pracovního prostředí opravdu z dlouhodobé perspektivy.

Systém hodnocení

Institut Top Employers hodnotí společnosti na základě jejich odpovědí v dotazníku zaměřeném na nejlepší postupy v oblasti lidských zdrojů. Většina otázek vyžaduje předložení podpůrné dokumentace, aby bylo možné poskytnuté odpovědi doložit. Certifikace se celkově zaměřuje na podmínky, které zaměstnavatelé vytvářejí pro své zaměstnance. Průzkum zahrnuje šest zastřešujících klíčových kompetencí v oblasti lidských zdrojů: Steer, Shape, Attract, Develop, Engage a Unite. Ty jsou dále rozděleny na více než 20 témat, jako je například obchodní strategie, personální strategie, vedení, získávání talentů, vzdělávání, oceňování/odměňování, wellbeing nebo D&I.

O Top Employers Institute

Top Employers Institute je celosvětovou autoritou v oblasti uznávání a certifikace nejvyšších standardů v oblasti lidských zdrojů. Pomáhá tuto oblast zlepšit a obohatit tak svět práce. Prostřednictvím certifikačního programu Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti validovány, certifikovány a uznány jako vynikající zaměstnavatelé. Top Employers Institute má více než třicetiletou tradici a v roce 2024certifikoval za uplynulé období více než 2 300 organizací ve 121 zemích a regionech napříč kontinenty. Společnosti certifikované jako „Top Employers“ pozitivně ovlivňují životy více než 12milionů zaměstnanců po celém světě.

O společnosti Unibail-Rodamco-Westfield

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield je vlastníkem, developerem a provozovatelem špičkových udržitelných aktiv v nejdynamičtějších městech Evropy a Spojených států.

Skupina provozuje 74 nákupních center ve 12 zemích, z čehož 39 nese ikonickou značku Westfield. Ročně tato centra navštíví více než 900 milionů lidí a pro prodejce a značky představují jedinečnou platformu pro navázání kontaktu se spotřebiteli. URW má také portfolio prvotřídních kancelářských prostor, 10 kongresových a výstavních komplexů v Paříži a připravuje výstavbu převážně multifunkčních objektů v hodnotě 3 miliard eur. V současné době tvoří 87 % jejího portfolia v hodnotě 51 miliard eur maloobchod, 6 % kanceláře, 5 % kongresové a výstavní prostory a 2 % služby (k 30. červnu 2023).

Společnost URW je aktivním partnerem velkých měst v projektech revitalizace měst, a to jak v oblasti víceúčelové výstavby, tak v oblasti modernizace budov podle nejlepších standardů udržitelnosti v oboru. Tyto aktivity jsou rozvíjeny v rámci programu Better Places 2030, který usiluje o pozitivní environmentální, sociální a ekonomický přínos městům a komunitám, v nichž URW působí.

Akcie skupiny Unibail-Rodamco-Westfield jsou kotovány na burzách Euronext Paris (Ticker: URW) se sekundární kotací v Austrálii prostřednictvím nástroje Chess Depositary Interests. Skupina má rating BBB+ od společnosti Standard & Poor’s a Baa2 od společnosti Moody’s.

Logo Urw