Andrea Bělková se stává personální ředitelkou Microsoft Česká republika a Slovensko

Od 1. ledna 2024 zastává Andrea Bělková pozici personální ředitelky ve společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko. Jejím hlavním posláním je strategické řízení lidských zdrojů napříč celou organizací, včetně developerského centra. Zaměřuje se na podporu zdravé firemní kultury, zisk, rozvoj a udržení klíčových talentů a vytváření respektujícího, rozmanitého a inkluzivního pracovního prostředí podporujícího růstové myšlení.

Pro dosažení těchto cílů bude Andrea úzce spolupracovat s regionálním týmem na implementaci a dalším rozvoji inovativních řešení v oblasti lidských zdrojů, včetně využití umělé inteligence.

Andrea Bělková přichází do Microsoftu ze společnosti Accenture, kde během 17 let zastávala vedoucí pozice v oblasti HR na lokální i regionální úrovni. S unikátní perspektivou a dovednostmi v oblasti strategického řízení lidských zdrojů v multikulturním prostředí přináší Andrea cenné zkušenosti do své nové role.

Mým hlavním cílem je pracovat na zefektivnění HR procesů takovým způsobem, abychom vytvořili větší prostor pro řešení strategických a komplexních HR témat, která jsou klíčová pro úspěch a budoucí růst společnosti. Zavádění inovativních řešení vyžaduje od každého z nás otevřenost ke změnám, prorůstové a pozitivní myšlení a připravenost k neustálému sebevzdělávání. Jsem ráda, že můžu být součástí společnosti Microsoft, kde jsou tyto vlastnosti hlavními pilíři firemní kulturní kultury. Na výzvy, které jsou přede mnou, se moc těším, říká Andrea Bělková.

Andrea Bělková vystudovala Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. Před svým působením ve společnosti Accenture pracovala na různých HR pozicích ve firmách ConocoPhillips a InBev. Ve svém volném čase ráda cestuje se svojí rodinou, poznává různé kultury a věnuje se aktivitám v přírodě a sportu.