Jaké obohacení přináší zaměstnávání cizinců?

V dnešní globalizované společnosti nabízí zaměstnávání cizinců firmám nejen příležitost k obohacení pracovního týmu, ale také k získání nových perspektiv a dovedností. Jako společnost specializující se na relokaci zaměstnanců z ciziny máme tu čest spolupracovat s mnoha firmami, které chtějí využít výhody této rozmanitosti.

ReloCzech byl založen s vizí usnadnit procesy spojené s přijímáním cizinců do pracovních týmů. Naše služby nejsou pouze o zaměstnaneckých kartách, ale také o vytváření prostředí, kde se každý nový zaměstnanec cítí vítán a plně integrován.

Pro mnoho firem je přijímání zaměstnanců z ciziny spojeno s obavami z administrativní zátěže. Naším cílem je tyto obavy eliminovat. Od překladu dokumentů po příjezd do Česka, ReloCzech vytváří jednoduchý a efektivní průběh celého procesu.

Zaměstnávání cizinců může být pro firmu skvělým způsobem, jak posílit konkurenceschopnost a přinést do týmu nový dech. Je však klíčové, aby tento náborový proces nebyl vnímán jako administrativní zátěž, ale spíše jako příležitost k růstu a inovacím.

My se snažíme o hladký průběh kompletní relokace z ciziny k nám, s kandidátem nachystáme kompletní dokumentaci a společně projdeme celým legislativním procesem. Jsme i moc rádi, když nás klient nechá přihlížet právě k oné integraci a dalšímu pobytu jeho zaměstnanců. Díky tomu máme přehled, jak je zaměstnanec spokojený, jestli chce ve firmě zůstat a jestli je třeba tak nadšený, že začne doporučovat své bývalé kolegy či spolužáky. To je pro zaměstnavatele ta nejlepší reference a ve výsledku i úspora. Příkladem může být zkušenost jedné společnosti, pro kterou jsme zajišťovali relokaci IT specialisty z Albánie. Relokace šla rychle, zaměstnanec byl u nového zaměstnavatele velmi spokojený a brzy doporučil i své bývalé spolužáky. Do pár měsíců měla společnost nový team ajťáků, kteří se znali a chtěli společně pracovat na nových projektech. Firma vynaložila minimální úsilí a ušetřila za personální agentury.

Spolupráce s ReloCzech není pouze o vyřizování formalit. Jsme zde také k tomu, abychom vám pomohli vytvořit prostředí, kde různorodost není jen tolerována, ale aktivně podporována. Naše péče a podpora přechází rámec administrativy – chceme, aby každý nový zaměstnanec cítil, že je součástí skvělého týmu od samého začátku.

Díky spolupráci s ReloCzech můžete odložit obavy z rozsáhlé dokumentace, která je spojená se zařizováním pobytových a pracovních povolení a můžete se plně soustředit na to, co je skutečně důležité – tedy rozvoj vaší firmy a pohodlí vašich zaměstnanců. Jsme tady, abychom otevřeli dveře k novým talentům a přispěli k vašemu úspěchu.

Autorky článku: Lenka Strempeková, Alice Soukupová, ReloCzech