Novým obchodním ředitelem divize Home and Distribution ve Schneider Electric je Aleš Korbel

Ze své pozice bude Korbel zodpovědný za strategický rozvoj prodejních aktivit divize na tuzemském trhu. Bude aktivně spolupracovat s členy prodejního týmu, aby zajistil efektivní a dynamické fungování oddělení. Jeho úkolem je vést a rozvíjet prodejní tým v Česku, dosahovat stanovených prodejních cílů a zároveň identifikovat nové příležitosti pro další růst a expanzi v oblasti elektroinstalační techniky a řešení pro řízení domácností a domů.

„Jsem rád, že v našem týmu mohu přivítat zkušeného obchodníka a manažera, který do Schneider Electric přináší své know-how z oblasti moderních technologií a řešení, vedení obchodních týmů a spolupráce s distributory. Věřím, že s pečlivým a strategickým přístupem k obchodu bude Aleš dosahovat vynikajících výsledků,“ komentuje nástup Pavel Bezucký, generální ředitel Schneider Electric.   

Před svým příchodem do Schneider Electric zastával Korbel více než šest let pozici obchodního manažera pro oblast střední Evropy v rakouské společnosti Zumtobel Group, která je poskytovatelem komplexních osvětlovacích řešení. Své manažerské dovednosti rozvíjel také ve společnostech Kingspan Insulation, což je výrobce moderních izolací a obvodových plášťů budov (2007–2017), dále pracoval také pro výrobce střešních oken Velux (2002–2007). Tyto pestré pracovní zkušenosti mu poskytly široký vhled do technologické branže a znalost obchodního trhu nejen v České republice.