Známe první finalisty PROFI HR Awards 2024

V rámci kategorie Osobnost titulu PROFI HR již známe pět jmen osobností, které se probojovaly do finále. Jedná se o osobnosti, které se objevily na stránkách či v tištěném vydání PROFI HR během roku 2023.

Filip Černý

Spoluzakladatel a majitel firmy Kogi CON, která se specializuje na dosažení strategických cílů nastavením správné firemní kultury. Přes 20 let je partnerem CEO, managementu a majitelůfirem, kteří chtějí firmy posunout na vyšší level. Tři roky působil jako HR ředitel v bývalé společnosti AUTOCONT (nyní ARICOMA). Jeho specializací je změna přesvědčení, myšlení a chování lidí ve středních a velkých firmách. Miluje českou krajinu a není spokojený se stavem české národní kultury. Proto má osobní ambici ji působením Kogi CON ve firmách, kde lidé tráví třetinu svého času, posunout na vyšší úroveň.  

Martina Koláčková

je respektovanou HR osobností pro svoji schopnost jít do podstaty, lidskost, selský rozum a velký přesah napříč obory. Vystudovala ekonomii na univerzitě v Brně a v Lyonu. Její kariéra se z personální agentury brzy přesunula do mezinárodních společností, kde se stala úspěšným odborníkem v Recruitmentu, Employer Brandingu a HR Marketingu.    Od roku 2014 je také vyhledávaným HR profesionálem na volné noze. Jako partner CEO malých a středních společností nastavuje funkční HR strategie a procesy podporující jejich firemní vize. Má za sebou stovky úspěšných náborů a také kariérních konzultací, které pomáhají lidem otevřít jejich potenciál na maximum. Své bohaté know-how sdílí na svém webu a v médiích. Patří mezi nejinspirativnější osobnosti českého HR na síti LinkedIn pro svoje autentické příspěvky motivující k zamyšlení a diskusím.

Michaela Prajerová

Senior Manažerka People Engagement, Diversity, Equity & Inclusion ve společnosti Philip Morris Česká republika, Slovensko a Maďarsko. Profesní kariéru začala v roce 2006 v poradenské společnosti Assessment Systems, kde navrhovala, vedla a realizovala projekty pro klienty z různých odvětví, mimo jiné FMCG, komunikace, bankovnictví, farmacie a státní správy. V roce 2009 přešla do korporátního businessu. Ve společnosti Plzeňský Prazdroj vedla zavádění globální strategie a standardů Talent Managementu a psychometrického testování na trh a budování kompetencí manažerů v oblasti řízení náboru a kariérního rozvoje talentů. Do společnosti Philip Morris ČR nastoupila v roce 2017 jako HR Manažerka pro oddělení Sales a Marketing. Po druhé rodičovské dovolené převzala zodpovědnost za korporátní oddělení v Česku, Slovensku a Maďarsku.

Jaroslava Rezlerová

Generální ředitelka ManpowerGroup Česká republika. Absolventka Filozofické fakulty UK začínala jako středoškolská profesorka francouzštiny a literatury, tlumočnice a překladatelka. V letech 1997 – 2001 spoluzakládala Francouzsko-českou obchodní komoru a po svém odchodu byla opakovaně zvolena členkou představenstva a viceprezidentskou. Od roku 2001 působí jako generální ředitelka personální společnosti ManpowerGroup ČR, která je již více jak 15 let jedničkou na trhu ve svém oboru. Je zakládající členkou a od roku 2010 prezidentkou Asociace poskytovatelů personálních služeb sdružující největší personální agentury. Dále je prezidentkou Asociace personalistů, viceprezidentkou People Management Fora a také viceprezidentkou Americké obchodní komory. Jejím cílem je vytvářet podmínky pro úspěšný rozvoj stabilního trhu práce a pracovněprávní legislativy podporující větší férovost, otevřenost a flexibilitu.

Michal Šrajer

Michal před 15 lety se svými dvěma kamarády založil studio Inmite, které se stalo leaderem ve vývoji aplikací pro chytré telefony u nás. Už tam se stal prvním českým „Chief Happiness Officerem“ a dal si úkol hledat, jak dosáhnout toho, aby lidi práce naplňovala. Před osmi lety se akvizicí stal Inmite součástí globálního Avastu. Role CHO a poslání hledat štěstí v práci však Michalovi zůstaly. Po roční rodinné cestě kolem světa, na které navštívil i řadu “lidských firem”, se vrátil zpět do ČR s vizí pomáhat tvořit úspěšné organizace, ve kterých je lidem skvěle. Proto spoluzaložil
Happiness@Work – mezinárodní konferenci i konzultační firmu, která se nedávno stala součástí Red Button EDU. Mezitím Michal také spoluzaložil několik technologických startupů a v poslední době se věnuje hlavně CEO Komunitě, ve které tvoří prostředí k setkávání a vzájemné podpoře hodnotových lídryň a lídrů.