Rowan Legal posiluje o daňového experta

Tým zaměřený na daňové poradenství advokátní kanceláře Rowan Legal má nového vedoucího. Z KPMG na tuto pozici od 1. března přišel daňový odborník Luděk Vacík. Na starosti bude mít vedení daňového týmu, jeho postupné rozšiřování a pokračování v integraci daňových služeb do produktů advokátní kanceláře.

Luděk Vacík má více než 25 let zkušeností, které získal v rámci působení v největších mezinárodních poradenských společnostech (Big 4). Zaměřuje se především na strukturování tuzemských a přeshraničních investic, fúze a akvizice, daňové prověrky (due diligence), mezinárodní zdanění a poradenství v oblasti daně z příjmů právnických osob.

Dlouholeté zkušenosti má i z jednání s finanční správou a soudy při sporech a soudních daňových řízeních, přípravou a revizí kalkulací daně z příjmů právnických osob, účetním poradenstvím včetně výpočtů odložených daní, vývojem a implementací daňově správných a efektivních řešení a strategií odrážejících potřeby a činnost klientů. Disponuje taktéž znalostmi změn současného daňového prostředí a souvisejících zákonů a předpisů na úrovni EU a OECD a jejich implementací do českých právních předpisů.

„Velmi si vážím nabídky spolupráce s advokátní kanceláří Rowan Legal, která mi umožní zúročit zkušenosti s poskytováním daňového, účetního a finančního poradenství, řízením projektů a vedením pracovních týmů získané během mé dosavadní profesní kariéry. Rád bych navázal na dosavadní úspěšné poskytování daňových služeb touto advokátní kanceláří. Věřím, že široké portfolio klientů a spektrum právních služeb Rowan Legal je velkou příležitostí pro jejich další rozvoj, rozšíření daňového týmu, a především možnost poskytování komplexního právního a daňového poradenství v rámci klientských kauz a projektů,“ říká Luděk Vacík.