Marcin Zuchowski je novým generálním ředitelem Provident Financial v České republice

Ten se této funkce ujal na začátku března. V posledních letech coby European Home Credit Director zodpovídal  Zuchowski za řízení úvěrových rizik v rámci čtyř trhů včetně českého. Na pozici generálního ředitele českého Providentu střídá Viktora Boczána, který nově povede maďarskou pobočku Providentu.

Zuchowski pracuje ve skupině International Personal Finance, mateřské společnosti českého Providentu, již 12 let. Devět let působil na pozici ředitele řízení úvěrových rizik a člena představenstva v Polsku a poslední tři roky zastával post ředitele řízení úvěrových rizik home creditu pro evropský region s odpovědností za ČR, Maďarsko, Polsko a Rumunsko. V rámci svého působení v polském Providentu se podílel například na vzniku platformy pro výměnu úvěrových dat mezi nebankovními poskytovateli.

„Transparentnost, srozumitelnost a férový přístup k zákazníkovi jsou základními firemními hodnotami Providentu. Chceme být lídrem mezi poskytovateli nebankovních úvěrů, ale zároveň se vždy musíme chovat zodpovědně k našim zákazníkům,“ uvedl Marcin Zuchowski ke svému jmenování a doplnil: „Často se na nás obracejí lidé v náročných životních situacích a my se snažíme jim nabídnout pomocnou ruku při řešení jejich problémů. Proto mě nesmírně těší, že ve spolupráci s českými kolegy budu moci více proniknout a napřímo se zapojit do projektu Neviditelní, který této cestě dal jasný směr a cíl.“