Ženám se i v krizi daří rozvíjet vlastní byznys. Ocenění Českých Podnikatelek zná své vítězky

Také ve 14. ročníku soutěže Ocenění Českých Podnikatelek sbíraly často vavříny zástupkyně rodinných firem. Loni jich byly ve finále tři čtvrtiny, letos je rodinných podniků mezi finalistkami 37. Úspěšné podnikatelky byly oceněny celkem v sedmi kategoriích.
Podmínky vstupu do soutěže splnilo 25 760 kandidátek, z nichž bylo na základě ratingu vybráno 2 456 semifinalistek. Do finále se dostalo 112 žen.
Oceňovány jsou tradičně české podnikatelky, které firmu vlastní a řídí. Majitelky získávají ceny za umístění na prvních třech místech ve třech základních kategoriích Malá společnost (roční obrat 10 až 30 milionů korun), Střední společnost (30 až 80 milionů) a Velká společnost (roční obrat přes 80 milionů).
Patronkou letošního ročníku byla Kateřina Kadlecová, spolumajitelka české rodinné společnosti USSPA, která zná nejlépe recept na úspěšný byznys: „Podnikat znamená vzít zodpovědnost za svůj život plně do vlastních rukou. Je to o odvaze a také vytrvalosti, což nejvíce prověří doba, jako je ta současná. Ocenit ty ženy, které svou roli zvládají v mimořádně náročné době, je proto obzvláště důležité. Jejich příběh je pak povzbuzením a motivací pro ostatní.“
Pro její firmu USSPA byla pandemie příležitostí k růstu, podařilo se jí rychle přizpůsobit novým podmínkám. „Je důležité nebát se změny a přijmout to, co doba přináší. Mít plány, ale nelpět na nich, když se změní okolnosti, a flexibilně plány přizpůsobit,“ sděluje Kateřina Kadlecová. Všechny soutěžící a jejich příběhy jsou podle ní dobrou zprávou o naší společnosti, což je důležité podporovat. „Úspěch víc než čísla a výsledky vyjadřují příběhy a lidé na pozadí. Nasazení, vytrvalost, umění uspět i umění prohrát, tím vším jsou inspirací. A nejvíc pak tím, jak naplňují smysl svého života,“ doplňuje patronka.
Výsledky
Letos zazářily v jednotlivých kategoriích tyto dámy:
MALÁ SPOLEČNOST 1. místo Monika Brunettová, FRIT, s.r.o.

  1. místo Radomíra Štěpánová, ALERGONET GROUP s.r.o.
  2. místo Blanka Korejsová, PASÁŽ Korejsová s.r.o.

STŘEDNÍ SPOLEČNOST 1. místo Eva Hronová, REVATECH s.r.o.

  1. místo Ilona Kejklíčková, Soukromá klinika LOGO s. r. o.
  2. místo Věra Babišová, A – GIGA s.r.o.

VELKÁ SPOLEČNOST 1. místo Jarmila Rappersberger, RAPPA s.r.o.

  1. místo Eva Dokoupilová, MEDICAL PLUS, s.r.o.
  2. místo Zdeňka Heyn Edlová, LUBRICANT s.r.o.