Q&A aneb vše o PROFI HR Awards 2024

Na začátku března, konkrétně ve čtvrtek 7.3.2024, proběhne 2. ročník slavnostního vyhlášení PROFI HR Awards 2024, který vznikl pod taktovkou oborového časopisu PROFI HR. Ten letos odstartoval svou 11. sezónu. A protože vás zajímají bližší podrobnosti o akci a nominacích, sepsali jsme pro vás 13 bodů, které pomohou projekt lépe představit. A na vás už bude jen se zamyslet, koho letos nominujete!

Q1: Co je Profi HR Awards 2024 a proč bych se zde měl přihlásit? 

Profi HR Awards je oborové ocenění profesionálů z oblasti řízení lidských zdrojů, HR, motivace, talent managementu aj., které vyhlašuje časopis PROFI HR. Cílem ocenění je představit ty nejlepší HR projekty a HR osobnosti v ČR a pomoci tak kultivovat a rozvíjet toto odvětví. 

Q2: V jakých kategoriích jsou nominace otevřeny?

Nominace jsou otevřeny v celkem 7 kategoriích – HR manažer podle velikosti firmy, tj. do 100 zaměstnanců, do 1000 zaměstnanců a nad 1000 zaměstnanců, dále Inovativní zaměstnanecký benefit, Náborová kampaň, ESG a CSR projekt. Do 8. kategorie „Osobnosti Profi HR“ nominuje osobnosti redakce Vydavatelství A11.

Popis jednotlivých kategorií naleznete zde: https://www.profihr.cz/2024/01/11/odborny-casopis-profi-hr-otevira-nominace-pro-2-rocnik-profi-hr-awards-2024/ 

Q3: Je možno se nominovat sám a také do více kategorií?

Ano, firmy mohou nominovat samy sebe, i do více kategorií současně – např. HR manažer, náborová kampaň a CSR projekt.

Zároveň je také možné poslat dvě nominace do stejné kategorie – např. ESG či CSR projekt.

Nominace může také probíhat na základě vašeho doporučení. Pokud znáte zajímavou osobu z HR, která by si ocenění zasloužila, a nebo jste si všimli zajímavého projektu – napište na [email protected] a ona se již postará o zbytek.

Nominace do soutěže jsou zdarma.

Q4: Jak má nominace vypadat a kam ji zaslat?

Důležité je v popisu vyzdvihnout jaký přínos osobnost či projekt má v rámci oblasti HR, její budoucí přesah, zdali projekt na něco navazuje či bude navazovat. Pokud máte i konkrétní čísla, která s projektem souvisí, určitě neváhejte také doplnit.

Ideální rozsah nominace je do 3000 znaků. Nezapomeňte připojit medailonek osobnosti či společnosti a fotografie. Text je možno psát volně do emailu nebo poslat v příloze. Nominace zasílejte na [email protected], pokud by nějaké stěžejní informace chyběly, ozveme se vám.

Q5: Do kdy je čas se přihlásit?

Nominace jsou pro letošní ročník uzavřeny.

Do středy 28.2. bude představeno všech 40 finalistů jednotlivých kategorií na webu www.profihr.cz a síti Linkedin.

Q6: Kdo bude vybírat vítěze?

Vítěze ocenění PROFI HR Awards vybírá porota složená ze zástupů šéfredaktorů mediální skupiny A11, vítězů loňského ročníku ocenění a dalších zástupců HR scény.

Letošní rok v porotě zasednout: Marie Janšová z AK LEGALITÉ, Renáta Balíková z IRESOFT, Andrea Vozníková za Asociaci pro udržitelné podnikání, Jan Januš – šéfredaktor titulů Lawyers&Business a Mladý svět za A11, Ondřej Tyl za Benefit Plus a Pavel Vlček, předseda PR klubu a Michal Toman z Engage Advisory.

Q7: Co znamená dostat se mezi finalisty?

Všechny tyto osobnosti a projekty budou prezentovány na webu www.profihr.cz a taktéž v jeho tištěném vydání. To bude součástí slavnostního vyhlášení, na které budou všichni vybraní nominovaní pozváni.

Q8: Kdy a kde se uskuteční slavnostní vyhlášení Profi HR Awards?

Vyhlášení vítězů proběhne ve čtvrtek 7.3.2024 od 16:00 v prostorách společnosti Microsoft v Praze. 

Q9: Jaký bude program akce?

Součástí programu bude také hodinová panelová diskuze s vybranými odborníky na téma AI a technologie v HR. Ta proběhne na úvod slavnostního vyhlášení. Bude zde i prostor na debatu s publikem, tak si neváhejte připravit dotazy.

Panel povede Ivana Karhanová a zpovídat bude Michala Vydržela, Petru Dolejšovou, Filipa Mikschika, Andreu Alturbanovou a Milana Rataje.

Následovat bude hlavní část programu – ocenění vítězů a poté již volný program.

Časově je akce plánována od 16:00 do 22:00.

Q10: Kdo všechno se akce zúčastní?

Akce se zúčastní nejlepší nominované osobnosti a projekty včetně jejich doprovodu, porotci, hosté panelu a další významné osobnosti nejen ze světa HR.

Počítáno je až na 150 hostů a dress code smart casual.

Q11: Co získá vítěz?

Kromě statusu „Vítěz dané kategorie“ a skvělých cen od partnerů, získají vítězové propagaci v rámci Mediální skupiny A11, včetně A11 TV. A taktéž možnost spolupráce v rámci dalšího ročníku PROFI HR Awards 2025.

Q12: Bude akce medializovaná?

Ano, medializace samotného ocenění tak i nominovaných a vítězů probíhá v tištených titulech, webech a sociálních sítích titulů mediální skupiny A11.

Součástí slavnostního vyhlášení bude také štáb Televize A11, který bude zpovídat účastníky akce, vítěze i partnere v rámci reportáže, která bude následně odvysílaná nejen v rámci večerního programu A11 TV, ale vítězové a partneři získají tuto reportáž i pro své využití.

Q13: Mohu se stát partnerem této akce či tištěného vydání PROFI HR, které bude součástí slavnostního vyhlášení?

Ano a pro bližší informace se ozvěte Veronice Kozákové na +420 734 606 371 nebo napište na [email protected]